Siirry pääsisältöön

Lasipurkkeja, kirppislöytöjä ja tunnustus


Huhhuh, täällä Kyrönjoki tulvii aika huolestuttavasti jo tässä vaiheessa. Viime syksyn tulvat taitavat jäädä toiseksi. Laitan kuvia tänne blogiin huomenna, niin saatte jonkin kuvan tästä te etelän ihmiset :)

Olen viimepäivinä kerännyt nurkista lasipurkkeja talteen ja pessyt niitä. On Riihimäkeä, Karhulaa ja erikokoisia narupurkkeja, joissa on säilytetty lääkkeitä aikanaan. Ainakin niissä oli vielä Kurikan apteekin etiketit ympärillä ja niissä mustekynällä kirjoitusta. Narupurkkeihin ompelen kankaasta kannet ja laitan kumpparin ympärille. Aitassa on eräs astiakaappi, joka pitäisi kunnostaa ja olen ajatellut laittaa siihen mm. näitä purkkeja esille. Niin, isännälle siis hommia tiedossa, kun kaappiin täytyy vaihtaa lasit oviin ja varmaan muutenkin on pientä fiksailua. Mutta olen varma, että se tulee olemaan yksi hienoimmista kaapeistamme. Ja tähän sopii vanha pohjalainen sanonta "Keskeneräästä tyätä ei saa näyttää ei hulluulle ei herroolle". Eli siitä sitten enemmän myöhemmin kun on valmista :)

 
Löysin vintistä kauniin värisiä lankakeriä. Ne saavatkin jäädä purkkeihin odottamaan äitini vierailua, jos hän kutoisi niistä minulle jotain.
 
 
Sitten alkuviikon hienot kirppislöydöt!
 


Löysin ihan mielettömiä juttuja ja ihan älyttömän halvalla. Kirppistelyä siis parhaimmillaan. Ensin kuvassa oleva aito lampaankarva, joka sopii kokonsa puolesta vaunuun, pulkkaan, istuinalustaksi tai ihan mitä vaan vain 1,50eur. Sitten "antiikki"kynttelikkö 6eur ja vielä Markslöjd- designpöytävalaisin vain 3eur.

Sain sydäntunnustuksen blogista Sekasotkuisa koti , Kiitos :)

Toteutan tämän kolmella, antakaa anteeksi :) Liian lyhyet yöunet saavat pääkoppani lyömään tyhjää...Tässä ohjeet haasteeseen:


1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka
antoi haasteen sinulle.2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja

kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

Minä laitan haasteen eteenpäin näille blogeille:


 
 


Viisi asiaa joita tarvitset päivittäin:
* Vitamiinipilleri
* Unta!
* Rakkautta
 

                    Viisi kirjaa joita suosittelet muille:
                      * Torey Haydenin kirjat
* Herbjorg Wassamo: Lasi maitoa, kiitos
* Katerina Janouch: Lasten kanssa
 
 
Viisi materialistista joululahjatoivetta:
* Bossin Femme-tuoksun, koska edellinen pöllittiin, mur!
* Lahjakortti sisustusliikkeeseen
* Villasukat
 
Viisi paikkaa, joissa haluaisin käydä:
*Italia
*Islanti
*Afrikka 

Viisi adjektiiviä, jotka kuvaavat sinua:
* Innostunut
*Empaattinen
*Rauhallinen  

                    Viisi elämänohjetta, jotka haluaisin jakaa muille:
*Yritä olla oikeudenmukainen aina.
*Elä hetkessä, mutta muista ajatella myös huomista.
*Elä omaa elämääsi, älä muiden.
 

Kommentit

  1. Kiitos tunnustuksesta! Liityin myös lukijaksi, ihastuttava talo teillä :) Jään mielenkiinnolla seuraamaan...
    Ps. Vastailen tunnustukseen tässä tulevan vkonlopun aikana!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…