Siirry pääsisältöön

Lasipurkkeja, kirppislöytöjä ja tunnustus


Huhhuh, täällä Kyrönjoki tulvii aika huolestuttavasti jo tässä vaiheessa. Viime syksyn tulvat taitavat jäädä toiseksi. Laitan kuvia tänne blogiin huomenna, niin saatte jonkin kuvan tästä te etelän ihmiset :)

Olen viimepäivinä kerännyt nurkista lasipurkkeja talteen ja pessyt niitä. On Riihimäkeä, Karhulaa ja erikokoisia narupurkkeja, joissa on säilytetty lääkkeitä aikanaan. Ainakin niissä oli vielä Kurikan apteekin etiketit ympärillä ja niissä mustekynällä kirjoitusta. Narupurkkeihin ompelen kankaasta kannet ja laitan kumpparin ympärille. Aitassa on eräs astiakaappi, joka pitäisi kunnostaa ja olen ajatellut laittaa siihen mm. näitä purkkeja esille. Niin, isännälle siis hommia tiedossa, kun kaappiin täytyy vaihtaa lasit oviin ja varmaan muutenkin on pientä fiksailua. Mutta olen varma, että se tulee olemaan yksi hienoimmista kaapeistamme. Ja tähän sopii vanha pohjalainen sanonta "Keskeneräästä tyätä ei saa näyttää ei hulluulle ei herroolle". Eli siitä sitten enemmän myöhemmin kun on valmista :)

 
Löysin vintistä kauniin värisiä lankakeriä. Ne saavatkin jäädä purkkeihin odottamaan äitini vierailua, jos hän kutoisi niistä minulle jotain.
 
 
Sitten alkuviikon hienot kirppislöydöt!
 


Löysin ihan mielettömiä juttuja ja ihan älyttömän halvalla. Kirppistelyä siis parhaimmillaan. Ensin kuvassa oleva aito lampaankarva, joka sopii kokonsa puolesta vaunuun, pulkkaan, istuinalustaksi tai ihan mitä vaan vain 1,50eur. Sitten "antiikki"kynttelikkö 6eur ja vielä Markslöjd- designpöytävalaisin vain 3eur.

Sain sydäntunnustuksen blogista Sekasotkuisa koti , Kiitos :)

Toteutan tämän kolmella, antakaa anteeksi :) Liian lyhyet yöunet saavat pääkoppani lyömään tyhjää...Tässä ohjeet haasteeseen:


1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka
antoi haasteen sinulle.2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja

kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

Minä laitan haasteen eteenpäin näille blogeille:


 
 


Viisi asiaa joita tarvitset päivittäin:
* Vitamiinipilleri
* Unta!
* Rakkautta
 

                    Viisi kirjaa joita suosittelet muille:
                      * Torey Haydenin kirjat
* Herbjorg Wassamo: Lasi maitoa, kiitos
* Katerina Janouch: Lasten kanssa
 
 
Viisi materialistista joululahjatoivetta:
* Bossin Femme-tuoksun, koska edellinen pöllittiin, mur!
* Lahjakortti sisustusliikkeeseen
* Villasukat
 
Viisi paikkaa, joissa haluaisin käydä:
*Italia
*Islanti
*Afrikka 

Viisi adjektiiviä, jotka kuvaavat sinua:
* Innostunut
*Empaattinen
*Rauhallinen  

                    Viisi elämänohjetta, jotka haluaisin jakaa muille:
*Yritä olla oikeudenmukainen aina.
*Elä hetkessä, mutta muista ajatella myös huomista.
*Elä omaa elämääsi, älä muiden.
 

Kommentit

  1. Kiitos tunnustuksesta! Liityin myös lukijaksi, ihastuttava talo teillä :) Jään mielenkiinnolla seuraamaan...
    Ps. Vastailen tunnustukseen tässä tulevan vkonlopun aikana!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miniloma jouluisessa Helsingissä

Hei!

Itsenäisyyspäivä lähestyy ja tunnelma on kyllä aivan eri nyt Suomen 100-vuotis juhlavuonna, kuin aiempina. Monenlaisia juhlallisuuksia on ollut, joihin mekin olemme osallistuneet. Itsenäisyyspäivän juhlaan menemme myös keskiviikkona, jonka jälkeen loppuilta juhlitaankin perheen kesken hienosti syöden ja tunnelmoiden. Aivan ihanaa!

Mennyt viikonloppukin oli mitä mainioin. Olin vierailulla siskoni luona Helsingissä Vallilassa. Kävelimme pitkin katuja, ihastellen tunnelmallisia vanhoja puutaloja. Siitä suuntasimme Tuomaan markkinoille ja joulufiilis oli taattu. Ihmisiä oli melkoisesti liikenteessä näin avajaisten aikaan ja myyjien luokse sai aivan jonottaa. Ihana kokemus kuitenkin, vaikka en onnistunut mitään sieltä ostamaankaan. Jukolan Juuston cheddareita maistelimme kyllä. Ne ovat todellista herkkuamme ja löytyvät myös meidän itsenäisyyspäivän juhlapöydästämme sekä joulupöydästämme. Suosittelen maistamaan!

Olen hieman haeskellut joulufiilistä tässä, kun tuntuu, ettei ole oikein …

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…