Siirry pääsisältöön

Turkoosia, purjelaivoja ja hyvää mieltä


Ihanaa, kun sai pitkästä aikaa nukuttua kohtuuhyvät yöunet. Ja pienen aamupäiväshoppailun jälkeen olo on muutenkin iloinen. Kävimme taas Sisustus Ruufuksessa ja sieltä ostin ihanan Miel:in valkoisen kesähameen. Se tulee varmasti minulla olemaan kovassa käytössä. Ihanaa romanttista tyyliä, jota niin rakastan. Taas kun on tullut oltua aika tiiviisti kotona viimeaikoina, niin tuollaiset pikkushoppailut ovat todella piristäviä ja sisustusliikkeessä oli kaikkea niin ihanaa, jota jo pelkästään ilokseenkin katselee. Yksi tuleva hankinta on ehdottomasti ainakin yksi Matildan Maus- hiirulaisista, joita liike myös myy. Kuvittelin jo miten sellainen söpöliini sopisikaan Rengin tupaan ikkunalaudalle istumaan.

Tänään kuvailin vähän meidän keittiössä. Se on ihanan tilava ja toimiva. Harmittelin joskus, kuinka haluaisin laittaa kaapin päälle esineitä ja koska huonekorkeus on neljä metriä ja kaapinpäällinen on kolmessa metrissä, ei sieltä oikein pienet esineet osu silmiin. Mutta nyt kun laitoin sinne vähän isompaa tavaraa, niin hyvinhän ne näyttävät näkyvän sieltä.

 
 
Olin pidemmän aikaa jo halunnut keittiöömme liitutaulun. Se on minusta hauska yksityiskohta ja tämä sattui löytymään vielä meidän omalta vintiltä.
.
Ihanaa turkoosia. Se on yksi lempiväreistäni ja olen ripotellut tätä väriä keittiöömme hieman sinne tänne. Pöytäliina on muuten oikeasti paneliverho. Olen ostanut ne joskus menneinä vuosina.
Ja tässä tälläinen pikku purjelaiva, jonka nappasin salin kirjahyllystä lipumaan pitkin ennen niin valkoisen talonpoikaistuolin kaunista pintaa. Satamat ja purjelaivat ovat uusimpia ihastuksenkohteitani. Odotan jo kovasti kesää, että pääsen kuvaamaan niitä automatkoilla. Tuolin tilanne on nyt se, etten ole vielä päättänyt haluanko jättää sen tälläiseksi, vai raavinko viimeisetkin maalit pois. Kaunis se on näinkin, mutta saattaa olla hieman liian raaka näky meidän sisustuksessa.
 
 
 
 
 

Kommentit

 1. Sullahan on viikinkilaiva siellä pöydällä - hyvin norjalaisen näköinen :D. Kävin kommentoimassa kerralla aika montaa postausta - olet postaillut ahkerasti, mutta en ole muistanut käydä lukemassa :). Merkitsin itseni lopultakin lukijaksi, niin tulee luettua paremmin. Se on vain jäänyt tekemättä:).

  Sellainen lukijan vinkki: en tiedä, oletko itse huomannut tai edes tietoinen, että sulla on täällä kommenttiboksissa nyt moninkertaiset turvajärjestelyt, kun on ensin se "ethän ole robotti"- testi ja siiten vielä kommnettien tarkistus ennen julkaisemista. Itse luovuin aika pian kaikista "turvajärjestelyistyä", enkä ole saanut yhtään roskapostia tai epäasiallista viestiä. Moni saattaa jättää kommentoimatta, jos sen tekee kovin hankalaksi, joten suosittelen, että otat ainakin toisen varmistuksen pois käytöstä. Ehkä jopa molemmat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos neuvosta. En tosiaan ole sitä ottanut huomioon. Näin uutena bloggaajana tuntuu olevan vielä vähän hiomista näissä jutuissa:) Auttaa paljon, kun joku viitsii antaa parannusehdotuksia. Poistinkin nämä nyt käytöstä :)

   Poista
  2. Niin ja kyllä laivassa näyttäisi lukevankin Norge purjeessa. Se on varmaan matkamuisto vuosien takaa. Tervetuloa lukijaksi! Se lämmittää kovasti mieltä :)

   Poista
  3. Arvelinkin,että nuo tunnistukset on jääneet vahingossa. Täällä on ihan omat systeemit, jotka oppii vasta vähitellen. Itsellänikin on vielä tosi paljon oppimista :).

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä kirppismyyntiin

Hei vaan ja mukavaa maaliskuun loppua!

Näin kevään korvilla moni tekee pientä inventaariota kotona ja ehkä päättää hankkia myyntipöydän kirppikseltä. Se on varsin järkevä tapa päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Itsekin sitä täällä harrastan ja niinpä päätin listata muutamia vinkkejä omiin kokemuksiini perustuen.

Mitkä tavarat myyvät kirpparilla?

- Erilaiset astiat. Laatumerkkiset, mutta myös kauniit yksittäiset "halpiskupit, lautaset ja kipot"
- Lasten haalarit ja kausivaatteet. Kannattaa muistaa oikea ajoitus. Eli esim. nyt viimeistään välikausipuvut, kurahaalarit ja saappaat myyntiin.
- Lasten merkkivaatteet esim. Me&i, Nosh ym. Mutta näiden hinnat eivät saa olla liian korkeita, tai jäävät myymättä. Usein näkee ylihinnoiteltuina.
- Pienet koriste-esineet. Design, mutta myös halvat tavarat, kunhan pyyntikin on tarpeeksi pieni.
- Lelut
- Matot pestyinä
- Sisustuskrääsä, kuten puulaatikot menee hetkessä.
- Urheiluvarusteet. Etenkin lasten monot, luistimet, sisäpelik…

Ihastuttavat vanhat konvehtirasiat

Nämä ihanat vanhat Fazerin, Hellasin ja Pandan konvehtirasiat ovat olleet ruokasalin korkean kaapin ylähyllyssä jo varmasti vuosikausia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Yläkaappi saa ollakin ihan rauhassa. Sinne ei yllä, kuin kiipeämällä emännänjatkeen päältä ja silloinkin saa vielä kurkotella. Sieltä olen löytänyt monia muitakin kiinnostavia vanhoja juttuja, muistoja jälkipolvilta.

Ajatelkaa, miltä on tuntunut saada tällainen rasia vaikka joululahjaksi. Tiedän, että jokunen lukijoista varmasti muistaa sen tunteen, kun lahjakääröstä paljastui jotain näin kaunista ja herkullista. Ei todellakaan viikoittaista herkkua, kuten helposti nykyään suklaa voi olla. Ja kun suklaat oli syöty, niin rasiaan säilöttiin omia tärkeitä asioita. Kertokaa minulle, jos teillä on jotain muistoja. Mitä esimerkiksi säilytitte vanhoissa konvehtirasioissanne?

Nämä meidän rasiat olivat ikävä kyllä tyhjiä. Olisipa ollut hauska löytää niistä vaikka vanhoja kirjeitä. Tai valokuvia. Mutta ihanaa, että rasiat olivat säily…

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…