Siirry pääsisältöön

Uusi elämä

Selailin illalla lasten käytyä nukkumaan erästä sisustuslehteä, josta bongasin samanlaisen 50-luvun  lipaston kuin meillä. No siitä sitten sain hyvän idean, jota aloin oitis toteuttamaan. Ilta menikin sitten mukavasti kuvia räpsytellessä.


Joku saattaa vielä muistaa vanhan limsakorin, jonka otin talteen aikaisemmin. Käyttötarkoitusta en sille silloin vielä keksinyt, mutta nyt oli sen aika ja näin limsakori saa uuden elämän. Suurin osa esineistä, joita keräsin siihen löytyivät itseasiassa tuon lipaston laatikosta. Tavaroita on kerääntynyt laatikoihin pitkän ajan kuluessa. Tai niin ainakin päättelin, esimerkiksi noista vanhoista Kotilieden numeroista vuodelta -57, joita siellä oli. Eli tässä siis todellinen 50-lukulainen kaluste, sekä ulkoa että sisältä.


 
Tästä sitten vielä mallia kesämekkoon. Saa lainata, mut ei oo pakko ;)


Kommentit

 1. Hei Niina! Löysin blogisi Tarja's Snowland -blogin kautta. Sinulla on mielenkiintoinen aihe ja koti. Sieltä näyttää löytyvän paljon saman henkisiä ja useampia ihan samanlaisiakin tavaroita kuin Muonamiehen mökillä. Tervetuloa kurkkaamaan http://muonamiehenmokki.blogspot.fi/
  Lisäksi näyttää siltä, että olemme molemmat aloittaneet blogin pitämisen tänä keväänä, olenko oikeassa? Liityn nyt lukijaksesi :) P.s. Blogisi teksti näkyy ainakin näin ipadilla selatessa hyvin pienenä. Oikeassa reunassa sen sijaan on paljon väljyyttä (sisältösarake, jossa kaikki kuvat ja tekstit näkyvät on ihan vasemmassa reunassa, se vie ruudusta vain n. 40 % ja loput on "tyhjää tilaa") Oletko tietoinen tästä? Voisiko se johtua yläosan kuvasta, joka on kaunis, mutta onkohan se liian leveä? Ei tässä muuten mitään, mutta ajattelin vain kertoa, että tekstiä on ehkä hieman hankala lukea :). Otan myös itse mielelläni palautetta ja kehitysideoita vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kiitoksia palautteesta ja etenkin kehitysideoista. Otan ne mielelläni vastaan ja katson saanko sivua korjatuksi niin, että sitä on helpompi lukea. Kyllä, tämä on uusi harrastukseni ja vaatii vielä vähän harjoittelua kaikilta osin. Ompa kiva löytää saman henkisiä ihmisiä tätäkin kautta. Tulen mielelläni vastavierailulle :)

   Poista
 2. Moi! Kiva, kun kävit kylässä :) Teit ilmeisesti jo jotain blogin ulkoasulle, näyttää hyvältä. Tekstikin taitaa olla vähän isompaa, tai sitten olen vain itse virkeämpi kuin eilen sitä lukiessani ;) Hieman se voisi olla vielä isompaa, mutta tämäkin on hyvä.
  Selailin vähän vanhoja juttujasi. Mielenkiintoisia, etenkin tuo kummitusjuttu oli karmivuudessaan hyvä. Voisin kuvitella, että itselläni yöunet jäisivät kyllä näkemättä vastaavassa tilanteessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan! Kyllä, yritin vähän korjailla ulkoasua. Tekstin koko onkin nyt aikaisempaa parempi tosiaan, mutta vielä astetta isompana oli mielestäni jo liikaakin. En tiedä miten se tabletilla näkyy, mutta näin läppäristä katsottuna ja kännykällä on mielestäni ok. Kiitos kuitenkin ja onkin kiva, että joku uskaltaa laittaa suoraa palautetta, eikä jää vaan mielessään miettimään paranteluvaihtoehtoja. Kävin pikaisesti kurkkaamassa blogiasi ja ajattelin mennä vielä tarkastelemaan sitä paremmin nyt kun on enemmän aikaa. Ja kyllä, kummitusjutut tekevät elämästä täällä vähän jännää ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tytön maalaisromanttinen huone

Pitkästä aikaa vähän sisustusjuttujakin. Yläkerrassa meillä on kaksi huonetta, joissa asustelevat vanhimmat lapset. Remontoimme yläkerran vanhat huoneet muutama vuosi sitten ensin vierashuoneiksi. Nyt kun osa lapsista ovat jo isompia ja kaipaavat enemmän omaa rauhaa, niin annoimme heille luvan muuttaa näihin huoneisiin. Esittelen tällä kertaa huoneista toisen, eli tytön huoneen.

Tytön huone on maalaisromanttinen ja tunnelma on kyllä aika ihana. Huone on juuri sellainen, minkä itsekin olisin tyttösenä halunnut. Kaikkea söpöä ja kaunista. Lapset saavat päättää itse suurimmaksi osaksi sisutuksesta huoneissaan, koska itsehän he niissä viettävät eniten aikaansa. Tytön huoneeseen oli myös tärkeää saada nukkumapaikka kaverillekin yökyläilyä varten. Huone on tilava, joten se oli aika helppo toteuttaa.
Huoneen kalusteet ovat sekoitus uutta ja vanhaa. Parvisänky sekä vierassänky ovat Ikeasta, kukallinen sohva on Askon 50-luvun tuotantoa ja kirjoituspöytä on antiikkia 1800-luvulta, kuten suuri…

Miten minusta tuli pohjalaistalon emäntä

Hei!

Olen pitänyt blogiani elämästäni täällä keltaisessa kartanossa jo pian neljä vuotta. Siitä saan kiittää ihania lukijoitani! En minä olisi vain itselleni viitsinyt kirjoitella näin pitkään. Lukijat ovat varmasti vaihtuneetkin matkan varrella ja osa heistä ei varmastikaan tunne minua henkilökohtaisesti, joten ajattelin, että nyt olisi ehkä hauska hieman kertoa kuinka minä hämäläistyttö päädyin tänne Etelä-Pohjanmaalle aikanaan. Eli suuria paljastuksia on luvassa, heh!

Kaikki alkoi pienestä sattumasta Facebookissa, jonka seurauksena kaksi täysin toisilleen tuntematonta ihmistä päätyivät kirjoittelemaan toisillensa. Huomasimme pian, että jutut menivät hyvinkin yksiin ja kiinnostus toisesta heräsi. Päädyin antamaan puhelinnumeroni ja ensimmäisen puhelumme jälkeen koin, että se oli sitten menoa. Puhelukin kesti lopulta useita tunteja ja yö meni erittäin vähillä unilla. Aamuvuoroon suuntasin väsyneenä, mutta hymyilevänä tyttönä.

Pian päätimme tavata kasvotusten ja lähdin ajelemaan ens…

Ullakko muuttui hääjuhlatilaksi

Apua, talvi meinaa tulla ihan väkisin. Lapset katselivat aamulla nenät kiinni ikkunassa, kun lunta tiputteli taivaalta. Ikävä kyllä lumiukkohaaveet sai vielä siirtää myöhemmälle, koska lumi katosi pian pois. Minä en niin lunta kaipaa. Se tietää lisätyötä hevosten kanssa, joten ei ole haitaksi, jos lumi tulisi vähän myöhemmin vasta. Olen ollut muutenkin vähän alavireessä viimeaikoina. Ilmeisesti olen alkusyksyn kiireistä uupunut ja nyt se sitten tuntuu, kun mitään suurempia projekteja ei ole meneillään. Olen päättänyt keventää vähän tässä vaiheessa, jotta ehdin taas palautua entiselleni ja jaksan innostua joulunlaitosta. Sitä tosin jo odotan innolla. Meillä oli tosiaan ihanat häät syyskuussa. Järjestelyissä oli tietenkin oma hommansa ja etenkin siinä vaiheessa, kun teimme päätöksen, että siivoamme talon ullakon juhlien jatkopaikaksi. Ullakko on suuri ja olemme aina halunneet saada hyödynnettyä tämän korkean tilan muutenkin kuin valtavana varastotilana. Siispä tartuimme työhön ja pari…